Plek in de maatschappij

Bruggen bouwen

Omroepvereniging AVROTROS is niet dogmatisch en onafhankelijk van ideologieën, en niet gebonden aan religieuze en/of politieke groeperingen. AVROTROS doet er alles aan om met haar programma’s de volledige breedte van de maatschappij te bedienen. Dit doen we onder andere met een laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk media-aanbod, waarmee AVROTROS bij uitstek een dwarsdoorsnede van de samenleving bereikt, herkenbaar is en geloofwaardig blijft.

AVROTROS houdt actief de vinger aan de pols bij wat er leeft in de maatschappij met als uiteindelijke doel het brengen van verbinding. AVROTROS bouwt bruggen en brengt mensen uit allerlei lagen van de bevolking bij elkaar, met een focus op wat hen samenbrengt. Dit onder meer door in contact te blijven met een keur aan maatschappelijke, culturele en educatieve instellingen, die dikwijls een actieve inbreng hebben in de diverse media-uitingen van AVROTROS, of dat nu op radio of televisie is, dan wel online of in print.

De in 2020 geïntroduceerde nieuwe slogan ‘De omroep voor ons’ sluit naadloos aan op die ambitie. Door de focus te houden op het ‘ons’-en-‘wij’-gevoel blijft de maatschappelijke waarde van AVROTROS als publieke omroep groeien en kan AVROTROS op toegankelijke wijze de discussie voeren over de problemen die mensen ervaren, maar ook over de gedeelde mooie zaken in de maatschappij.